Atelier La Spirale

Teken- en schilderles voor (kleine) kunstenaars

Kunstlessen voor kinderen

Voor kinderen is het heerlijk om na een dag school lekker creatief bezig te zijn. In de lessen in Atelier La Spirale staat de inspiratie voor het vrij beeldend bezig zijn centraal. De kinderen mogen hun eigen invulling geven aan de opdracht van de wekelijkse kunstles. Er wordt niet een voorbeeld nagemaakt, wel wordt gewerkt met ieder week ander materiaal en onderwerp.

In het atelier en bij mooi weer in de tuin krijgen de kinderen via voorbeelden uit kunstboeken, filmpjes en achtergrondinformatie les over een kunstenaar of stroming. Daarna gaan ze met het materiaal en techniek aan de slag.

Er wordt met uiteenlopende technieken en materiaal gewerkt zoals acrylverf, ecoline, oliepastelkrijt, zacht krijt, kleurpotloden, stiften, markers, Oost-Indische inkt, foam (drukpers aanwezig), papier, karton, houtskool, waterverf, collage en mozaïek. Bij iedere les wordt de achtergrondinformatie per app toegezonden zodat je thuis nog eens zelf alles na kunt lezen en bekijken.

De lessen duren vijf kwartier en vinden plaats op woensdagmiddag (14.15 -15.30 uur en 16.15-17.30 uur). Op afspraak is er ook een workshop mogelijk voor bijvoobeeld een kinderfeestje.

Een strippenkaart voor 10 lessen kost 110 €. Dit is inclusief materiaal, limonade en wat lekkers. In de schoolvakanties zijn er geen lessen. Wanneer je kind een keer niet kan komen omdat het bijvoorbeeld ziek is wordt er geen strip berekend. Je betaalt dus alleen de werkelijk gevolgde lessen.