Atelier La Spirale

Teken- en schilderles voor (kleine) kunstenaars

Barbara


Mijn naam is Barbara van Binsbergen-Spat en ik ben de oprichtster van Atelier La Spirale in Velp. Vanaf mijn eigen jeugd ben ik geïnteresseerd in kunst, creativiteit, ontdekking en ontwikkeling. In mijn werk als kunstdocente komen deze interesses samen en dit maakt het werk zo leuk en boeiend. In mijn vrije tijd bezoek ik o.a. graag steden en musea om nieuwe inspiratie op te doen.

Na een jeugd vol creatieve activiteit heb ik na de middelbare school het basisjaar gevolgd aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Daarna heb ik Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en ben na mijn afstuderen jaren werkzaam geweest binnen Marketing & Sales. In mijn vrije tijd heb ik toen diverse creatieve cursussen gevolgd. Een mooie aanvulling op mijn analytische werkzaamheden overdag!

Na mijn verhuizing naar Velp ben ik mij gaan professionaliseren in de kunst en in het docentschap. In juli a.s. hoop ik mijn eerstegraads lesbevoegdheid te behalen aan de opleiding Docent Beeldende Kunst & Vormgeving van Artez Arnhem. Inmiddels geef ik met veel plezier al jaren kunstles aan kinderen in mijn atelier en ckv-lessen en beeldende vorming op scholen. Ook maak ik zelf werk welke te zien is op mijn Instagramaccount. Mijn inspiratiebronnen zijn heel uiteenlopend, bijvoorbeeld eten, geschiedenis, planten en dieren, verzamelingen van materialen en foto's uit vervlogen tijden.