Atelier La Spirale

Teken- en schilderles voor (kleine) kunstenaars

Barbara

Mijn naam is Barbara van Binsbergen en ik ben de oprichtster van Atelier La Spirale in Velp. Vanaf mijn eigen jeugd ben ik geïnteresseerd in kunst, creativiteit, ontdekking en ontwikkeling. In mijn werk als kunstdocente komen deze interesses samen en dit maakt het werk zo leuk en boeiend. In mijn vrije tijd lees ik veel en bezoek ik o.a. graag diverse musea om nieuwe inspiratie op te doen en te genieten van al het moois en interessants.

Na een jeugd vol creatieve activiteit heb ik na de middelbare school het basisjaar gevolgd aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Daarna heb ik Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en ben na mijn afstuderen jaren werkzaam geweest binnen Marketing & Sales bij een multionational. In mijn vrije tijd heb ik toen diverse cursussen gevolgd aan o.a. de SKVR en aan de Kunstacademie. Een mooie aanvulling op mijn analytische werkzaamheden overdag!

Na mijn verhuizing van Rotterdam naar Velp heb ik ook daar o.a. schilderlessen en kunstcolleges aan de Vrije Academie gevolgd en ben ik gestart met de opleiding aan de Kolam Tekenschool voor Kunst en Communicatie in Zutphen. Drie jaar later heb ik mijn diploma tot Holistisch Kindertekendocent behaald. Tijdens deze studie heb ik Atelier La Spirale geopend en ben ik kunstlessen aan kinderen en volwassenen gaan geven. Ik doe dit nog steeds met heel veel plezier. Tevens heb ik de opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix afgerond en ben ik professioneel loopbaancoach.

Bij Artez in Arnhem heb ik na de orientatiecursus twee studiejaren gevolgd bij de Upgraders In Art in Arnhem. Zo bleef ik ook nieuwe dingen leren. Nu volg ik de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving bij Artez zodat ik na het behalen van mijn eerstegraads lesbevoegdheid in 2022 ook op o.a. middelbare scholen en MBO's les kan gaan geven.


Foto gemaakt door Marjolein Leenknegt
Informatie: http://verhaallein.nl